Werken bij Shared Service Centrum ONS
omringd door collega's

Die arbeidsvoorwaarden van ONS,

.. die zijn prima geregeld. We bieden een uitstekende pensioenregeling via ABP, een vast maandsalaris en 17,05% Individueel Keuzebudget.  Het aantal vakantiedagen en andere vrije dagen is afhankelijk van je functie en is voor een 36-urige werkweek minimaal 144 uren. Daarnaast kun je verlof aan- of verkopen. 

Het Shared Service Centrum is gevestigd in het provinciehuis in Zwolle.

Hieronder lees je over onze arbeidsvoorwaarden. Heb je vragen? Stuur ze naar ONS of leer er meer over in CAR-UWO .

Salaris

Iedere functie is via een functiewaarderingssysteem gekoppeld aan een salarisschaal. Er zijn in totaal 15 salarisschalen, waarin je via periodieken toegroeit naar een maximum.

 Extra beloning

ONS heeft een systeem van flexibele beloning. Wanneer je bovengemiddeld presteert, bestaan er mogelijkheden voor het verkrijgen van functioneringstoelagen, gratificaties en extra periodieken.

Regelingen

ONS stimuleert een goede balans tussen werk en privé. Zo is deeltijd werken vaak mogelijk. Daarnaast heeft ONS aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Volg jij een vakgerichte opleiding? Dan wordt deze veelal volledig vergoed. Verder kent ONS onder meer:

 1. een collectieve ziektekostenverzekering
 2.  een cafetariaregeling; het Individueel Keuzebudget (IKB) waarmee  je op fiscaal vriendelijke wijze keuzes kunt maken uit bepaalde arbeidsvoorwaarden.
 3. een vrijwillige arbeidsongeschiktheidsverzekering met collectiviteitskorting
 4. BYOD (Bring Your Own Device): Werken met je eigen spullen en een vergoeding krijgen voor het zakelijk gebruik
 5. betaald ouderschapsverlof. Dit ouderschapsverlof is bedoeld om naast een betaalde baan, tijd en aandacht te besteden aan ouderschapstaken. Het verlof bedraagt maximaal 468 uur (13 weken bij een volledige baan). Bij salarisschaal 6 en hoger wordt 50% van het salaris tijdens het verlof doorbetaald (bij lagere schalen wordt een hoger percentage doorbetaald). Er gelden voorwaarden voor het opnemen van dit verlof.

Onze collectieve zorgverzekering

Onze werkgeversvereniging VNG heeft voor drie jaar een contract gesloten van 1 januari 2017 tot 1 januari 2020 voor een collectieve zorgverzekering. Het contract is gesloten met drie verzekeraars, te weten :  IZA, CZ en Menzis. 

IZA, CZ en Menzis bieden naast de verschillende polissen aan voor een basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Deze polissen hebben elk een eigen premie, voorwaarden en dekking. Er zijn ook overeenkomsten in de polissen. We informeren je nu niet over de specifieke aanbiedingen van de zorgverzekeraars. Na jouw aanstelling bij ONS kun jij je vrijwillig aanmelden bij één van deze drie verzekeraars.

Meer hierover lees je op collectief zorgaanbod.

Het Individueel Keuzebudget

Het IKB is in totaal over een heel jaar 17,05% van het jaarsalaris: dit is de som van vakantietoelage, eindejaarsuitkering, levenslooptoelage en bovenwettelijke verlofdagen. Het budget wordt per maand opgebouwd. Met het IKB verdwijnt de gebruikelijke uitbetaling van het vakantiegeld in mei en de uitbetaling van de eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage in december.

Het IKB kun je iedere maand naar eigen keuze inzetten  voor bijvoorbeeld het reserveren voor uitbetaling op een zelf te bepalen moment, het kopen van extra vakantie-uren (max 144 uur bij een volledige aanstelling) of betaling van de kosten voor een opleiding (voor zover fiscaal toegestaan). Alle keuzes vind je binnen jouw eigen digitale medewerkers omgeving YouForce.

Keuzemogelijkheden zijn:

 • Extra vakantie-uren kopen
 • Bedrijfsfitness
 • Reiskosten woonwerk
 • Studiekosten
 • Vakbondslidmaatschap
 • Fiets.

Flexwerken en het nieuwe werken

We zijn niet meer afhankelijk van een vaste plek om ons werk te doen, met vaste collega’s om ons heen, maar kunnen in wisselende samenstellingen samenwerken. Om het concept goed uit de verf te laten komen, zijn afspraken nodig. Omdat iedereen nu overal kan gaan werken, maken we de afspraken expliciet. Dat maakt het gemakkelijker om elkaar erop aan te spreken. Bovendien weet je waar je aan toe bent, ongeacht de verdieping of de locatie waar je werkt.

Een goede bereikbaarheid is essentieel om goed te kunnen samenwerken met collega’s en voor de dienstverlening aan de partners van ONS. Als bijna alle medewerkers flexibel hun werkplekken kiezen, zijn ze niet meer automatisch vindbaar. We zien niet meer automatisch wie er aan het werk is en wie er vrij heeft. Iedereen krijgt een mobiele telefoon en is verantwoordelijk voor zijn eigen bereikbaarheid. Daarom hebben we afspraken over de vindbaarheid, beschikbaarheid en bereikbaarheid.